Blog Listem

3 Eylül 2012 Pazartesi

Sosyete, kasaptaki ete ismini yazdırdı!

Sosyete kasabı, özel kesim yaptı! Ünlülerin beğendiği etler, vitrine sıralandı. Her birinin adı üzerine yazıldı. Kişiye özel etin kilosu ise en az 70 TL'den satıldı!


Taş Devri'nden beri, hep insanlığın menüsündeydi! Yeme teknikleri farklı olsa da etin yeri hiçbir şeyle değişmedi. Etçil tüketim, mağaradan çıkıp kıymete bindi. İşte altınla yarışan et, artık vitrinde de kendine yer edindi! Mahalle kasapları, vatandaş halinden çıkıp sosyetik mağazalara benzedi! İstanbul Etiler'de bulunan Günaydın Steak House ise ilginç bir hizmetle gündeme geldi! Zira et yemek için mekana girenlerin gözü, önce vitrini seçti! Çünkü vitrinde sergilenen etlerin üstünde ünlülerin isimleri yazıyordu.

SARAN, KARATAŞ...
İşadamlarından sanatçılara kadar çok sayıda medyatik isim, gözüne kestirdiği eti kasaba ayırtmıştı! Murat Boz'dan Hande Yener'e, işadamı Saadettin Saran'dan jokey Halis Karataş'a kadar çok sayıda şöhretin adı, vitrindeki etin üzerinde yer almıştı! Peki, kişiye özel etin sırrı neydi? Bunu da mekanın sosyetik kasabı Cüneyt Asan anlattı.

HİMALAYA TUZU!
Asan, şunları söyledi: "Kişiye özel etin sırrı, 25-30 gün dinlendirilmesidir. Günaydın Et ve Restoranlar grubu olarak etlerimizi kendimiz üretiyoruz. Kişiye özel etler, duvarı Himalaya tuzuyla yapılan özel dolapta saklanıyor. Etler, sıcaklık ve nemim kontrol altında tutulduğu bu dolaplarda 25-30 gün bekletiliyor. Bu sürecin sonunda kaslar kaliteli ete dönüşüyor. Müşterilerimizin seçtikleri etleri rezerve ederek, belirttikleri tarihe kadar dinlendiriyoruz. Yakında internet üzerinden da satış yapacağız."

TAMAMEN YERLİ ÜRETİM!
Sosyetiklere et satan mekanda, tamamen Türkiye'de yetişen hayvanların etleri servis ediliyor. Asan, "Balıkesir ve Tekirdağ'da kendi çiftliklerimiz var" diye konuşuyor.

10 KİLOSU 700TL!
Ünlü vitrin", Etiler Nispetiye Caddesi'ndeki Günaydın Steak House'un girişinde yer alıyor. Vitrindeki her et, 10 kilo çekiyor. Yani kilosu 70 TL olan 10 kiloluk et, 700 TL'ye satılıyor.

Hiç yorum yok: