Blog Listem

9 Ağustos 2009 Pazar

Bakımları yapılmayan klimalar hasta ediyor

Bilecik Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzman Doktor Bahar Tüzün, bakımları yapılmayan klimaların zatürree hastalığına yol açabileceğini söyledi.

Klimaların bakımının düzenli bir şekilde yapılmasını isteyen Göğüs Hastalıkları Uzman Doktor Bahar Tüzün, akciğer dokusunun iltihaplanması olarak tanımlanan zatürreenin havalandırma sistemleri yoluyla bulaştığını ifade etti. Dr. Tüzün, "Hastalığa sebep olan bakteri, klimaların fitre sitemlerinde üremekte ve ortam havasına dağılmaktadır. İnsandan insana bulaştığı görülmemiştir. Hastalığın tedavisinde uygun zamanda ve dozda kullanılan antibiotiklerle hastalığın iyileşmesi sağlanmaktadır. Otel, cami,

alışveriş merkezleri ve işyerlerinde çalışanlar, havalandırma işçileri ve sağlık personeli riskli gruplardır. Bu bakteriyi alan kişinin vücut direnci çok önemlidir. Şeker ve kanser hastaları, yaşlılar ve bebeklerde hastalığın oluşumu yüksek" dedi.

Hasta olan kişilerde kas ile baş ağrısı, halsizlik, yüksek ateş ve huzursuzluk görüldüğünü ifade eden Tüzün, "İlk 2 günde kuru öksürük belirtileri görülmekle beraber klimaların yoğun olarak kullanılan şu günlerde ateş, öksürük şikayeti olan kişiler bu bulguların basit bir gribal enfeksiyon olmayıp, zatürre başlangıcı da olabileceği akılda bulundurmalı, en yakın hastaneye tahlillerini mutlaka yaptırmalıdır" diye konuştu.

Hiç yorum yok: