Blog Listem

24 Mayıs 2009 Pazar

LG’de Formula 1 hızı

LG LH5000’de bulunan, LG’nin Full HD TruMotion 200Hz teknolojisi, en hızlı aksiyonlarda bile gerçek hareketlerin sergilendiği cam gibi net görüntüler yaratıyor. Hareket sırasındaki bulanıklığı azaltmak adına kareler arasına yapay veya ara imgeler ekleyen diğer TV’lerin aksine LH5000, tarayıcı arka ışığını dikkatli bir şekilde kontrol ederek çok daha net görüntüler yaratmayı başarıyor. Bu da, Full HD 1080p çözünürlüğün her bir pikselinin gerçek hayattaki gibi bir netliğe ve keskinliğe sahip olması anlamına geliyor. LG Electronics, 21 - 31 Mayıs tarihleri arasında 42 inç ve üzeri ekran boyutuna sahip LH5000 LCD TV alan herkese Formula 1’i yerinde izleme imkanı sunuyor.

LG LH5000, Formula 1 gibi hızlı sporların ve aksiyonların çok net ve çok keskin bir görüntü kalitesi ile seyredilebilmesi için özel olarak tasarlandı. Bunun yanı sıra LH5000, kullanıcıların daha ince görüntü ayarları yapmasına da imkân veriyor. Resim Sihirbazı, önceden ayarlı AV modları ve 24p Gerçek Sinema özelliği, LH5000’in görüntü kalitesini, spor, film, oyun ve her türlü program için ideal seviyeye çıkarıyor.

LG’nin Resim Sihirbazı, ekran üzeri kılavuzu ile LH5000’in, farklı odalar, ışık seviyesi ve program seçeneklerine göre ayarlanmasını sağlıyor ve buradaki arayüz son derece kolay bir kullanım sunuyor. Sinema, spor ve oyun modları gibi üç adet önceden ayarlı AV Modu, uzaktan kumandanın üzerinde yer alan tek bir düğmeye basılması ile görüntü ve sesi ideal seviyeye getiriyor. 24p Gerçek Sinema özelliği, filmleri, saniyede 24 karelik orijinal formatlarıyla sunarak, evde, sinemaya en yakın ortamı yaratıyor.

LG LH5000 en yeni dijital formatlarla da uyumlu. Ayrıca, LH5000 yüksek çözünürlüklü filmlerin ve indirilen videoların izlenmesini kolaylaştıran HD DivX ve USB 2.0 uyumluluğu gibi birçok kullanışlı unsur da sunuyor. Dört adet HDMI 1.3 portu, çoklu HD veya full HD kaynaklarının bağlanması ile en yüksek netlik ve uyumluluk seviyesine erişilmesine de olanak veriyor.

Harika bir ses, gerçek bir seyir keyfi açısından mükemmel bir görüntü kadar önemli. İdeal ses kalitesini yaratmak adına LH5000, LG’nin eşsiz Gizli Hoparlör ve Net Ses II teknolojilerinden yararlanıyor. Audio gurusu Mark Levinson eşliğinde, TV’nin ön kısmının tamamını bir ses üreticisi olarak kullanan LG’nin Gizli Hoparlörleri, göze hoş görünmeyen hoparlör ızgaralarına gerek kalmaksızın derin ve etkileyici bir ses yaratıyor. Net Ses II insan sesini geliştirerek arka fondaki gürültünün üzerinden kolayca duyulmasını sağlıyor. Bu yeni Net Ses versiyonu 12 seviyeli bir kontrol sunarak, izleyicilerin kişisel zevklerine göre sesleri istedikleri gibi öne çıkarmalarına olanak tanıyor. Bu üstün ses kalitesi, özellikle Formula 1 gibi hızlı sporların sanki pist kenarındaymış gibi izlenmesine olanak tanıyor.

LG, görüntü, ses ve performansları kadar TV’lerinin çevre üzerindeki etkisinin de önemli olduğunun bilincinde. LG LH5000 LCD TV’lerdeki enerji tüketimini yüzde 73’e kadar azaltan bir özellik olan Akıllı Enerji Tasarrufu Plus sistemini içeriyor. Bu sistemin temel özelliği, odadaki ortam ışığını analiz edip TV’nin arka ışığını buna göre ayarlayarak enerji tüketimini azaltan LG’nin Akıllı Sensörü. Bu sensör aynı zamanda uzun seyirler sonucunda göz yorgunluğunu azaltıyor. Tüm bu özelliklerin yanı sıra Akıllı Sensör, renk vb. diğer ayarları da kontrol ederek, görüntü kalitesini de en üst seviyeye çıkarıyor.

Kapalıyken de açıkken de her odaya uyum sağlayan minimalist tasarımı sayesinde LG LH5000 harika bir görüntü sunuyor. Pazardaki en ince TV’lerden biri olan LH5000, sofistike ve zaman ötesi parlak siyah bir parıltıya sahip. Kenarlarındaki vurgular ile açma/kapama düğmesindeki nefes alıp veren LED ışığı bu TV’ye bir yaşam hissi veriyor.

Teknik özellikler

TruMotion 200Hz
Full HD (1920* 1080)
Resim Sİhirbazı
AV Modu
24p Gerçek Sinema (5:5 çekme)
Uzman Modu (ISF’ye Hazır)
HD DivX
4* HDMI
USB 2.0
Net Ses II
Gizli Hoparlör
10W + 10W (4 adet iki-kanallı Hoparlör)
Enerji Tasarrufu Plus Sistemi
21.05.2009

Kaynak : sirkethaberleri.com